Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

"Ik hoop dat mijn dochter morgen langs komt"

Rode loper
AssenvoorAssen
organiseert elk jaar, in samenwerking met diverse partners, activiteiten en evenementen in het kader van de ouderenweek. Deze week is niet alleen gericht op ouderen in verzorgingshuizen, maar ook op zelfstandig wonende ouderen, die vaak meer behoefte hebben aan sociaal contact. Het doel is om zoveel mogelijk ouderen een plezierige dag te bezorgen en leuke gesprekken op gang te brengen. Hiervoor worden scholen en bedrijven gemotiveerd om hun steentje bij te dragen. Een aantal medewerkers van Bince gingen helpen bij de modeshow van Interzorg in Assen, samen met studenten van het Drenthe College. De show op de rode loper werd het gesprek van de middag!

Shoppen, advocaat & hapjes
"De week stond bol van de activiteiten en de bewoners zijn moe", vertelt activiteitenbegeleidster Gea ons als we arriveren op de locatie in het centrum van Assen. De rode loper ligt wat verloren in een hoek van de grote ontvangstruimte, waar een aantal vrijwilligers een kopje thee drinken. Bij de ingang is een pop-up kledingwinkel te vinden, waar naar passende kleding voor de modellen wordt gezocht. Gekleurde kleding is favoriet, blijkt bij de doorpas achter de schermen. De leerlingen van het Drenthe College zorgen voor de juiste make-up bij de kleding, terwijl het Bince team de zaal aankleed en het publiek ophaalt uit de kamers. Nadat de rode loper een mooie plek heeft gekregen en de modellen er klaar voor zijn, stroomt de zaal vol.

Onder het genot van een advocaatje en de lekkere hapjes die van Lier Catering ter beschikking heeft gesteld, wordt de kleding geshowd door bewoners en vrijwilligers van Interzorg. Ondanks de vrolijke gezichten en de gezelligheid zijn er ook ongemakken op te merken. Het maakt ons bewust dat deze mensen het gezicht zijn achter de informatie, welke we dagelijks creëren voor de zorg. Het is onze missie om de zorg slimmer te maken door het samenbrengen van data en hiervan waardevolle inzichten te maken voor de hele zorgorganisatie. Echter eenzaamheid, fysieke en mentale beperkingen laten zich wat moeilijker vangen in getallen. Daarom is het goed om af en toe achter het bureau vandaan te komen om 'stage' te lopen in de praktijk. Het leert ons met een open houding naar de langdurige zorg te kijken.

In het nieuw
Na afloop van de modeshow kijkt een mevrouw vanuit haar rolstoel naar de kledingrekken in de pop-up winkel. Ze is zoekend en vraagt iemand van ons om een jurk uit het rek te halen in haar maat. De jurk is te dun en ze zegt iets warmers te zoeken voor de winter. "Ik heb alle kleding aan het Leger des Heils gegeven", vervolgt ze serieus. Dan is te zien dat de mevrouw één been mist. De bewoonster wil graag nieuwe rokken en jurken, die mooi over het resterende been vallen. Voor de spiegel houdt Gea een jurk voor het lichaam. Even passen lukt nu niet. Uiteindelijk worden er toch een aantal nieuwe kleurrijke setjes aangeschaft. "Dan zie ik er morgen goed uit, want ik hoop dat mijn dochter morgen langs komt", vertelt mevrouw hoopvol.

Als alle bewoners weer teruggebracht zijn naar hun kamer, gaan wij weer terug naar kantoor. Onder het genot van een vrijmibo nemen wij ons voor om vaker op stage te gaan.