Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren en analyseren van data. Het doel met Power BI is om business intelligence op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier beschikbaar en interpreteerbaar te maken voor de eindgebruiker zodat de data gebruikt kan worden voor besluitvorming. Bince zet Power BI in bovenop haar eigen ontwikkelde BinceBase voor inzichten en Self-Service.

Volledige en betrouwbare stuurinformatie

Vanuit onze ervaring met diverse systemen voor de zorgbranche hebben wij een heldere visie op de architectuur die nodig is om jouw dagelijkse taken uit te voeren. Alles staat in het teken van het einddoel: volledige en betrouwbare stuurinformatie. Dit houdt in dat alle data centraal verzameld en volgens vaste patronen van BinceBase gestructureerd wordt. Hierbij integreren wij de data uit de verschillende bronsystemen zodat deze direct klaar is voor gebruik in BI-software en tegelijkertijd beschikbaar voor uitgebreide data-analyse en het delen van informatie met stakeholders, portalen en (mobiele) apps. 

Microsoft Power BI

Voor de presentatie van de stuurinformatie en het uitvoeren van data-analyses maken wij gebruik van Microsoft Power BI. Microsoft is met Power BI hard op weg om een leidende positie in te nemen in de wereld van Business Intelligence tools.

Power BI is zeer inventief en heeft de volgende voordelen:

 • De applicatie is sterk in het maken en presenteren van visualisaties;
 • Met Power BI is informatie makkelijk te analyseren, te delen en te autoriseren;
 • Power BI is overal via internet beschikbaar voor laptop, smartphone of tablet;
 • Het is plug en play: de software zit geïntegreerd in de Microsoft 365 suite met Outlook, Word en Excel. De naadloze integratie met Excel wordt veel gebruikt voor data-analyse;
 • Power BI is zeer snel doordat het gebruik maakt van Column Store Indexen;
 • Microsoft lanceert iedere maand een nieuwe release met nieuwe features;
 • Power BI is betaalbaar.


Zorginformatiemodel

Als BI front-end werken we met Microsoft Power BI zowel Pro, Premium als Embedded (SaaS). Power BI wordt vanuit BinceBase, ons dataplatform, gevoed met een integrale gegevensset. Deze gegevensset is gebaseerd op een door ons zelf ontwikkeld zorginformatiemodel. Per zorgsector werken we met een standaard gegevensset waardoor iedere klant dezelfde databibliotheek krijgt. Hiermee kan BI Self Service volledig worden ondersteund en zijn gebruikers in staat om zelf inzichten en analyses te realiseren. Onze standaard datasets worden continu doorontwikkeld en onder onze klanten gedeeld. Hiermee blijft iedereen profiteren van de opgebouwde kennis.

Bince is:

 • Microsoft Partner Gold Data Analytics
 • Microsoft Cloud Solution Provider
 • AFAS Partner
 • Nedap Koppel Partner