
Wie
Jelle van der Meulen
In dienst
01-04-2022
Functie
Manager Operations
Wat doet een Manager Operations eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat processen kloppen én mensen tot hun recht komen? Jelle, MT-lid en onmisbare schakel binnen Bince, vertelt over zijn rol, de dynamiek van een groeiende organisatie en het belang van duidelijke kaders én ruimte voor initiatief.
“Iedereen mag hier zijn wie hij is, maar we zoeken wel de verbinding”
Jelle over samenwerken, structuur en groeien bij Bince
Als Manager Operations én lid van het managementteam is Jelle een herkenbaar gezicht binnen Bince. Hij ondersteunt de directie met een breed palet aan taken en beweegt zich makkelijk tussen strategisch overleg en operationele uitvoering. “Ik werk graag op het snijvlak van mens en proces. Van meedenken over beleid tot zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen – die veelzijdigheid past bij mij.”
De spin in het web
In zijn rol verbindt Jelle teams en processen, en dat doet hij met oog voor mens én structuur. “Ik heb eindverantwoordelijkheid voor de continuïteit van alle interne processen en projecten. Het raakt HR, finance, operations; alles wat bijdraagt aan een kloppende organisatie.” Van het opstellen van ISO en NEN-documenten tot gesprekken over contracten en ontwikkeling: Jelle schakelt op alle niveaus.
Wat hem typeert, is zijn tactische blik. Hij overziet processen, maar weet ook wanneer je wél en wanneer je juist níet moet ingrijpen. “Toen ik startte, was ik geneigd meteen van alles te willen veranderen. Maar ik heb geleerd: eerst observeren, begrijpen wat er speelt, en dan pas stappen zetten. Grote veranderingen beginnen vaak klein.”

Structuur én ruimte
Wat Jelle aanspreekt bij Bince? De combinatie van ondernemerschap en structuur. “Bince groeit en die groei vraagt om heldere processen. Tegelijkertijd wil je die pioniersmentaliteit behouden. De kunst is om ruimte te laten voor initiatief, zonder dat mensen verdwalen.” Die balans is iets waar Jelle continu mee bezig is. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor collega’s.
Voor nieuwe medewerkers betekent dat: je krijgt vrijheid, maar ook steun. “Er is geen strak inwerktraject, maar wel een omgeving waarin je snel kunt leren door te doen. We verwachten zelfstandigheid én bieden ondersteuning en begeleiding in de vorm van mentorschap. Je staat er nooit alleen voor!”
Werken bij Bince: open, betrokken en met ambitie
Nieuwe collega’s ziet Jelle zich vaak eerst oriënteren. “De eerste week kijken mensen vooral de kat uit de boom. En dat is oké. Daarna komt het moment waarop iemand zijn of haar plek vindt. Of niet, dat gebeurt soms ook.”
Om dat proces soepeler te laten verlopen, is er steeds meer aandacht voor begeleiding, kennisdeling en het benutten van de ervaring van seniors. “We willen een cultuur waarin je fouten mag maken en feedback normaal is. Maar ook een cultuur waarin je elkaar opzoekt. Iedereen mag hier zijn wie hij is, maar we zoeken wel de verbinding.”

Voor wie past Bince?
Volgens Jelle past Bince bij mensen die verantwoordelijkheid willen nemen, maar ook bij mensen die willen leren. “Je hoeft niet alles te kunnen, maar je moet wel nieuwsgierig zijn. We zijn een team collega’s die hun eigen koers durven te varen (en fietsen;-), maar ook samenwerken en vragen durven stellen.
Zijn eigen leerproces is daarin het voorbeeld. “Ik heb veel gehad aan feedback, aan zelfreflectie, aan gesprekken over hoe ik overkom. Dat maakt je beter, als professional en als mens.”
Wil jij ook bijdragen aan een organisatie die écht het verschil wil maken in de zorg? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie. We zijn benieuwd naar jouw verhaal.