Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bince Kennis Event 2024

Groeien met BI is mensenwerk

In de snel veranderende wereld, door nieuwe technieken (AI) en uitwisselingen van data, is een stevig datafundament cruciaal.

Hoe organiseer je data in jouw organisatie en wie heb je nodig om te kunnen groeien? Het derde Bince Kennis Event stond geheel in het teken van BI, groei en mensenwerk.

Gestructureerde data helpen om inzicht te geven in grote hoeveelheden informatie en om afgewogen keuzes te kunnen maken. Hiervoor is een regiehouder nodig. De zorgfinancial en het management kunnen hierin samen een sleutelpositie vervullen, maar welke functierollen dienen ook hun verantwoordelijkheid te pakken?

"Het is heel moeilijk een makkelijk rapport te maken"

EEN TERUGBLIK

"Stel je een complexe puzzel voor, waarin drie essentiële stukken naadloos in elkaar vallen om administratieve processen te optimaliseren, datakwaliteit te verbeteren en waardevolle inzichten te leveren."


Zo'n 50 deelnemers zaten donderdag 6 juni in het Oude Magazijn in Amersfoort aandachtig te luisteren naar de inleiding van Steven van der Ziel, Algemeen directeur van Bince.

BINCEBASE
De aftrap werd benut om in het kort de Bince producten te introduceren: Microsoft Power BI, Datastation KIK-V en de Signaal App. Met de BinceBase als fundament en Power BI als software biedt Bince ondersteuning in actuele inzichten op strategisch, tactisch en operationeel niveau voor de zorginstellingen in de Jeugdzorg, GGZ, GHZ en Ouderenzorg.

KIK-V

Het datastation KIK-V biedt daarentegen een geautomatiseerde uitwisseling van indicatoren tussen zorgaanbieders en stakeholders met als doel eenvoudige herbruikbaarheid van gegevens voor diverse stakeholders, vermindering van administratieve lasten voor zorgaanbieders, besparing van personele inzet (overhead).

SIGNAALAPP
Eddy Kleinjan, Technisch directeur van Bince, zoomde in op de technische ontwikkelingen in het BI landschap, zoals de Bince Signaal App. Deze webapplicatie biedt een proactieve oplossing door administratieve oneffenheden te signaleren. Zorgaanbieders besteden in de praktijk veel tijd aan administratie, vaak handmatig en repetitief, wat ten koste gaat van de zorgkwaliteit.

De komende periode wordt de app verder uitgebouwd met Robotic Process Automation (RPA) en kunstmatige intelligentie (AI) om repeterende werkzaamheden te automatiseren en risico’s proactief te signaleren. Deze innovaties zullen de efficiëntie verhogen door routinetaken te verminderen en sneller en nauwkeuriger potentiële problemen te identificeren. Hierdoor zijn organisaties beter in staat om preventieve maatregelen te nemen en hun operationele risico’s te beheren.

PRAKTIJKERVARINGEN
Tijdens het verhaal van gastspreker Sjoerd Boogaard (BI-manager Cure & Care), werd er in de zaal instemmend geknikt. De verhalen uit de praktijk blijken een gevoelige snaar te raken. "Het is heel makkelijk een moeilijk rapport te maken, maar juist heel moeilijk om een makkelijk rapport te maken." Sjoerd stelde een gewetensvraag: "Wat heeft een zorgorganisatie aan een ingewikkelde rapportage, als het door de verschillende afdelingen aan de kant geschoven wordt?" De conclusie was dan ook dat een rapportage pas van waarde is als de inzichten en call tot action gedragen worden.

Daarna gingen de deelnemers in groepen uiteen om zelf aan de slag te gaan. Op de Bince checklist werd druk geschreven; van fundamentele zaken die nodig zijn voor een goed datamanagement, tot en met het verbinden van de juiste afdelingen en mensen. Na de pauze zoomde de groepen er verder op in, want welke rollen en competenties heb je daarvoor nodig als organisatie?

NAPRAAT
Na afloop van de interactieve workshop sessies wordt het event plenair afgesloten. Tijd voor een borrel! Mensen van verschillende organisaties zochten elkaar op. "Er zit verschil in iemand die zich verantwoordelijk voelt voor de data en iemand die eigenaar is". In informele setting werd er nog druk nagepraat over de groeifases en bijbehorende rollen: "Medewerkers moeten weten waarom ze iets registreren en meegenomen worden in het proces."

Het Kennis Event werd afgesloten met een dinerbuffet. Om de ideeën en inspiratie niet te laten wegebben in de waan van de dag, kregen alle deelnemers 'Vergeet mij nietjes' mee naar huis. Na de groepsfoto besloot het team nog een drankje te doen in het gezellige Amersfoort en te proosten op een geslaagd event!