Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoi, ik ben Emiel. Als System Engineer bewaak ik de online veiligheid en ben ik verantwoordelijk voor geordende, gedocumenteerde processen. Door het vormgeven van een duidelijke documentatiestructuur creëren we eenheid van taal binnen het team en de verschillende klantcases.

Ik schep graag orde in de chaos

Nog tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde in Groningen maak ik een overstap naar de opleiding Biotechnologie aan de Hanzehogeschool/RUG. Dit kwam misschien wel omdat een vroegere leraar tegen mij had gezegd dat ik iets met scheikunde moest gaan doen. Werktuigbouwkunde had in ieder geval niet genoeg mijn interesse gewekt. Om de studiebeurs te spekken ging ik in de weekenden aan de slag als lichttechnicus voor een band. Als de opleiding Biotechnologie is afgerond kan ik aan de slag in een laboratorium in het ziekenhuis, maar ik kies ervoor om mijzelf te verhuren als lichttechnicus en met de band op stap te gaan. Na een aantal jaren avonturieren én een vaste relatie lonkt een ander soort werk. Via een vriend krijg ik de mogelijkheid om websites te maken en onderhouden. Daarna rol ik via verschillende werkgevers in het ICT-werk als System Engineer en ontwikkel me op verschillende gebieden. Bij Bince ga ik me met name inzetten om structuur aan te leggen en te handhaven. Van nature schep ik graag orde in de chaos, ook al is er van chaos geen sprake bij Bince. Ordenen en het op orde houden van systemen is een continu proces. Daarnaast help ik klanten en collega’s bij problemen, systemen en digitale veiligheid.

Ik ben gebiologeerd door astronomie en fotografeer in mijn vrije tijd het heelal. Na de aanschaf van een telescoop in 2004 liep het steeds verder uit de hand. Op mijn persoonlijke website vertel ik hier graag over. Daar zijn ook veel foto’s te vinden, welke ik maak van kometen, planeten en de maan. De rode draad in mijn hele leven is de liefde voor techniek en de computer als tool. Naast de liefde voor mijn vrouw en kinderen natuurlijk!