Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoi, ik ben Anna! Ik help (jeugd)zorgorganisaties met het organiseren van hun data. In de praktijk betekent dit data ontsluiten, structureren, centraliseren en visualiseren. De rapporten geven het management uiteindelijk inzicht in hun organisatie. Het proces van vraagverheldering tot aan de oplevering van dashboards, die van toegevoegde waarde zijn om mensen te kunnen helpen, maakt mijn werk zo leuk.

Mijn opleiding en werkervaring bleken een goede basis voor een omscholingstraject met baangarantie.

Nog voordat ik aan de studie Psychologie begon, wist ik al dat ik geen therapeut wilde worden. Eén onderdeel uit de opleiding had mijn interesse: de combinatie van statistiek en onderzoek in relatie tot het sociaal maatschappelijke domein. Mijn aandacht richtte zich specifiek op kinderen en jeugd. Na mijn afstuderen vertrok ik op de bonnefooi naar Spanje. Ik kreeg daar een baan bij de universiteit en kon in opdracht werken aan een onderzoek naar de impact van langdurige werkloosheid onder 55 plussers. Nadat het onderzoek inclusief aanbevelingen was overhandigd, ging ik terug naar Nederland. Daar ging ik als onderzoeker aan de slag bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en later bij het Lectoraat Jeugd aan de Hogeschool Utrecht.

Na verloop van tijd verloor ik de uitdaging en wilde ik me verder ontwikkelen op het gebied van data. De IT wereld is enorm in ontwikkeling, wat mij de mogelijkheid biedt om te blijven leren en ontdekken. Mijn opleiding en werkervaring bleken een goede basis voor een omscholingstraject met baangarantie. Via Make IT Work ging ik na vijf maanden aan het werk als Data Business Consultant bij DAS. Toen ik de mogelijkheid kreeg om me als BI Consultant voor de jeugdzorg in te zetten, hoefde ik niet lang na te denken. Met veel plezier ben ik nu Bince teamlid!

Er zitten veel overeenkomsten in mijn werk als BI-Consultant voor Bince en het werk dat ik als onderzoeker deed: het begint met vraagverheldering, het schrijven van een projectplan, data verzamelen, analyseren en tot slot inzichten visualiseren. Het verschil zit in de technieken die gebruikt worden. Een onderzoeker gebruikt bijvoorbeeld zijn of haar eigen dataverzameling, als BI Consultant maak je gebruik van bestaande data. Het leuke aan deze rol is het werken met data én het contact met klanten. Klopt de vraag, kloppen de cijfers en bieden de inzichten het juiste perspectief? De wisselwerking hierin zorgt voor groei. Ik ben pas tevreden als de jeugdzorgorganisaties hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.